Paarden-diy.jouwweb.nl
Home » Stal en Wei » Naambordje

Naambordje maken

 Wat is er nou leuker dan dat je paard een eigen naambord op zijn of haar staldeur heeft? Natuurlijk kun je er makkelijk eentje kopen, maar hoe leuk is het om deze zelf te maken.  In dit artikel tips en ideeën om zelf een stalbord te maken voor je paard.

7c7d47dd2f734de3aad984c968fbf3c3.jpg

 Voor het naambordje van de foto hierboven:

Neem een stuk hout. Hier zaag je een rechthoek(of een ander leuk figuur uit). Neem verf in kleuren die jij leuk vindt. Verf eerst het hout in de kleur dat jij het wilt. Je kan het natuurlijk ook gewoon hout kleur laten.

Als de verf droog is kun je de naam van je paard erop zetten met een andere kleur. Hierbij kun je ook de datum doen. En het is nog leuker om het ook wat te versieren, door bijvoorbeeld er een paard bij te schilderen.
Als je bordje buiten hangt dan kun je het beste je bordje nog over lakken. In een stal is dit meestal niet nodig, mits je goede verf gebruikt.

naambordboomstam.jpg

Voor dit naambord gebruik je een stuk van een boomstam voor een mooi effect met het schors. Het mooist is om de achtergrond hout te laten, maar dat hoeft natuurlijk niet. 

Zet de naam van je paard erop met mooie letters en als je een beetje mooi kunt tekenen kun je er ook nog leuke versiersels bij schilderen. 

Ook kun je dit naambordje over lakken als hij buiten moet hangen, binnen is dit meestal niet nodig. 

Naambordje.jpg

Ik ben erg benieuwd naar jullie naambordjes. Maak een foto en stuur ze naar mij op.